Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایرنا، ترویج سینمای‌ گلخانه‌ای در اواخر دهه ۶۰، علیرغم‌ تمامی تبعاتی که برای سینمای ملی به‌ همراه داشت، اما به شکلی غیرمستقیم، سبب رونق‌ گرفتن برخی ژانرها نظیر کودک و اکشن شد.

این روند تا نیمه دوم دهه ۷۰ ادامه داشت و به محض کمرنگ شدن تبعیض‌های مدیریتی سینما نسبت به برخی آثار، کارگردانانی که در اواخر دهه ۶۰ و نیمه‌ نخست دهه ۷۰ به ژانرهایی چون کودک و اکشن تمایل پیدا کرده بودند، به ساخت آثار اجتماعی روی آورده و ساحت این گونه‌ها را از تولیدات متکثر خالی کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کاهش معنادار تعداد تولیدات این ژانر در کنار ورود ماهواره به خانه‌های مردم، سبب شد تا تولیدات اکشن در سینمای ایران، صرفه اقتصادی چندانی برای فیلمسازان نداشته باشند. از سوی دیگر آگاهی مخاطبان ایرانی از قواعد این ژانر که در تولیدات هالیوودی به نحو مطلوبی رعایت می‌شد، سطح انتظارات آنها را به نسبت آنچه در دهه ۷۰ می‌دیدند، بسیار بالا برد تا جایی که با اختلال در روند عرضه و تقاضا در این گونه، اکشن به مهجورترین ژانر سینمایی کشور در طول بیشتر از یک دهه تبدیل شد؛ حتی مهجورتر از ژانر وحشت.

این روزها اکشن لایه های دروغ در جشنواره فجر به نمایش درآمده تا طلسم ورود آثار اکشن به این جشنواره شکسته شود. فیلمی که در ابتدا تصور می شد با توجه به مشارکت محتوایی فیلمنامه نویس اروپایی، جانی دوباره به این گونه می بخشد اما آنچه دیده شد، تداوم‌ همان روند ضعیف آثار اکشن در سینمای ایران بود.

نخستین ساخته رامین سهراب، طراحی های درستی از حرکات رزمی داشت و به جز این دستاورد، از امتیاز دیگری برخوردار نبود. اینکه یک کارگردان فیلم اولی با مشارکت یک‌ سناریست فنلاندی، فیلمنامه ای بنویسید که خیلی ماقبل آثار اکشن دهه ۷۰ است، از موارد تعجب آوری است که در بسیاری از لحظات فیلم، خنده و استهزای مخاطب را به همراه داشت.

درواقع اکشن، گونه‌ای تخصصی است که علیرغم برخورداری از یک درام منطقی، می‌بایست از پارامترهای دیگری چون طراحی‌های رزمی و شکل اجرای خاص این ژانر برخوردار باشد. انطباق این سه ضلع است که سبب مقبولیت و موفقیت یک فیلم‌ اکشن‌ می شود. آنچه تاکنون تحت عنوان اکشن در سینمای ایران دیده شده، همواره یکی از اضلاع این‌ مثلث را به خود ندیده است. عمده آثاری از این دست، تجربی ساخته شدند و نتوانستند به آثار ماندگاری در تاریخ سینمای ایران تبدیل شوند.

در همین فیلم لایه‌های دروغ، ضربات فیلم از ناحیه نبود نگاه سینمایی و عدم شکل گرفتن درام مورد اصابت واقع شد. رامین سهراب به‌واسطه تجارب بدلکاری و طراحی این صحنه ها در تولیدات اروپایی و آمریکایی موفق شد تا شکل جدیدی از این طراحی‌ها را به سینمای اکشن کشور تزریق کند اما تشتت درام‌ به اندازه‌ای بود که این سکانس‌های فکرشده را تحت‌الشعاع خود قرار داد تا نتیجه، بسیار پایین‌تر از یک‌ اثر معمول بوده و این پرسش را به ذهن‌ متبادر می‌کند که چنین فیلمی  با چه فاکتور و معیاری به بخش رقابتی جشنواره فجر ورود پیدا کرده است.

سیاست تنوع ژانر در سینمای ایران، طی چند سال اخیر با جدیت بیشتری از سوی مدیران سینمایی دنبال می‌شود. سیاستی که البته به نتایج خوبی در ژانر وحشت رسیده است اما نمی‌توان پذیرفت که گونه اکشن به عنوان یکی از پرطرفدارترین و محبوب‌ترین ژانرهای سینمایی جهان، همچنان تولیداتی اندک و بسیار ضعیف در اندازه‌های تولیدات دهه ۷۰ دارد و هیچ پیشرفت سخت‌افزاری و نرم‌افزاری در این حوزه رقم‌ نخورده است.

در شرایطی که سینمای کنونی ایران به سطح نسبتا مقبولی از تولیدات ژانرهای مختلف رسیده است، اینطور احساس می‌شود که پرداخت به گونه اکشن به عنوان کم‌تعدادترین تولیدات سالیانه کشور که بحران‌های عظیمی در شکل ساختار متوجه آن است، اولویت اصلی حمایت در سینمای کشور باشد تا به واسطه فقر مطلق این حوزه، راندمان داشته‌های سینمایی ما، با یک سقوط آزاد فاحش مواجه نشود. باید تعارف را کنار گذاشت؛ وضع اکشن ایرانی، اورژانسی‌تر از تمام ژانرهای کشور است.

کد خبر 654749 برچسب‌ها جشنواره بین‌المللی فیلم فجر جشنواره فيلم فجر سینمای ایران

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: جشنواره بین المللی فیلم فجر جشنواره فيلم فجر سینمای ایران سینمای ایران دهه ۷۰

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۹۶۰۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مشاهده پلنگ ایرانی در زیستگاه‌ های لرستان

مدیرکل حفاظت محیط‌زیست لرستان از مشاهدۀ پلنگ ایرانی در این استان خبر داد.

به گزارش تسنیم، علی سالاروند، امشب، با اشاره به ثبت فیلم یک قلاده پلنگ در منطقه حفاظت‌شدۀ سفیدکوه، گفت: مشاهدۀ این گونه ارزشمند در لرستان تأیید شده‌است.

او با بیان اینکه حضور پلنگ برای سایر گونه‌ها جنبۀ حمایتی دارد، اضافه کرد: مشاهدۀ پلنگ در یک زیست‌بوم نشان‌دهندۀ پویایی و تکمیل زنجیرۀ غذایی زیستگاه‌ است.

مدیرکل حفاظت محیط‌ زیست لرستان با تقدیر از خدمات محیط‌بانان، بیان کرد: هوشمندسازی و استفاده از فناوری‌های نوین ارتقای امنیت، افزایش مشاهدۀ تعداد گونه‌های حیات‌وحش طی دو سال اخیر را به‌دنبال دارد.

او با اعلام اینکه تعداد گربه‌سانان ایران به هشت گونه کاهش یافته‌است، تأکید کرد: پنج گونه شامل پلنگ ایرانی، کاراکال، سیاه‌گوش، گربه جنگلی و گربه وحشی در لرستان شناسایی و ثبت شده‌است.

سالاروند خاطرنشان کرد: سه مورد پلنگ ایرانی سال گذشته در زیستگاه‌های لرستان مشاهده و ثبت شده‌است.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • سرگذشت غم‌انگیز نخستین زن بازیگر سینمای ایران؛ صدیقه سامی نژاد که بود؟ (+عکس)
  • بهترین فیلم های سامورایی قرن بیست و یکم؛ از The Last Ronin تا ۱۳ Assassins (+عکس)
  • خاطرات خنده دار بهرام افشاری در برنامه مهران مدیری (فیلم)
  • سینما بدون چهره کارگر ایرانی
  • رخ‌نمایی پلنگ ایرانی در زیستگاه‌های لرستان
  • اولین هنرپیشه زن سینما و یک سرگذشت تلخ پرتکرار
  • مشاهده پلنگ ایرانی در زیستگاه‌ های لرستان
  • خاطره خنده‌دار غفوریان از اشتباه گرفتنش با اکبر عبدی! (فیلم)
  • مشاهدۀ پلنگ ایرانی در لرستان
  • شیراز میزبان برگزاری اولین جشنواره رسانه‌ای اقوام و عشایر کشور می‌شود